Comenius project 2012-2014. Institut Premià de Mar in Barcelona (Spain).

Working on sustainability and sustainable development in association with students and teachers from Marie-Curie-Gymnasium

in Kirchzarten (Germany), Lycée Alphonse Daudet in Nîmes (France) and East Leake Academy in East Leake (England).dissabte, 13 d’octubre de 2012

Presentació


Com molts de vosaltres ja sabeu, enguany comencem un projecte Comenius al nostre centre.

Es tracta d’un projecte d’àmbit europeu que suposa l’oportunitat de que fins a 24 dels nostres alumnes de primer de Batxillerat treballin i aprenguin de manera cooperativa amb alumnes d’Alemanya, França i Anglaterra durant dos cursos acadèmics.

El programa es concreta a través d’una visita a cadascun dels països participants, cosa que facilita l’intercanvi lingüístic i de coneixements entre l’alumnat dels diferents instituts.

Pel que fa als continguts, l’eix transversal d’aquest projecte és la sostenibilitat. És per això que, amb la ferma voluntat de convertir aquest projecte en un autèntic projecte de centre, es planificaran activitats a tots els nivells, tant a l’ESO com al Batxillerat i als Cicles Formatius.

Les activitats plantejades seran tant locals com internacionals i tindran com a objectiu que el nostre alumnat i tota la comunitat educativa esdevingui conscient de la necessitat d’aplicar un model de desenvolupament sostenible, per tal que les generacions futures puguin gaudir dels recursos de què avui dia nosaltres disposem.

L’alumnat de primer de batxillerat, que dura a terme les visites i serà, d’alguna manera, el protagonista del projecte, haurà d’elaborar un treball sobre sostenibilitat en anglès, que els servirà com a base per al futur Treball de Recerca.

Esperem la vostra col·laboració i implicació en aquest nou projecte del nostre centre.

1 comentari:

  1. Hola! Hi!
    Com a membre de la comissió Comenius també us dono la benvinguda i us engresco a treballar plegats en el projecte, que des del meu punt de vista té moltes vessants interessants. Ens anem veient i treballant junts!!! Com deia el capità enciam:
    "Els petits canvis són poderosos!"

    ResponElimina